7 tips om uw creditcardschuld aan te pakken, van iemand die in 3 jaar $ 100.000 heeft afbetaald

23 Nov by Mitchell Castillo

7 tips om uw creditcardschuld aan te pakken, van iemand die in 3 jaar $ 100.000 heeft afbetaald

Lynnette Khalfani-Cox, The Money Coach, deelt haar reis van 6 cijfers over het afbetalen van schulden en hoe ze vandaag de dag creditcards gebruikt nadat ze in drie jaar tijd $ 100.000 heeft afbetaald.

 

Schulden afbetalen, of het nu gaat om een ​​groot creditcard-saldo of een persoonlijke lening, gebeurt niet van de ene op de andere dag. In plaats daarvan werken de meeste mensen vele maanden en jaren aan.

 

Voor Lynnette Khalfani-Cox, The Money Coach® en auteur van “Zero Debt: The Ultimate Guide to Financial Freedom”, duurde het bijna drie jaar – en veel zelfdiscipline – voordat ze maar liefst $ 100.000 aan creditcardschuld afbetaalde. online credit card aanvragen kan op de website.

 

“Ik gebruikte krediet als kruk en als lifestyle-instrument”, vertelt Khalfani-Cox aan CNBC Select. ‘Toen ik ergens geen geld voor had, pakte ik een creditcard.’


 

Toen Khalfani-Cox begin dertig was, begon ze te worden geweigerd voor aankopen en nieuw krediet omdat haar creditcards op waren. Op dat moment besefte ze dat haar schuld een groot probleem was.

 

Ze maakte er al snel een punt van om eindelijk van haar hoge saldi af te komen en haar creditcards als een financieel instrument te gebruiken. “Ik moest leren om uitgestelde bevrediging te oefenen, voor een aantal dingen te sparen en mijn uitgaven te plannen – zonder alleen maar te denken: ‘Ik wil het nu, dus ik zou het nu moeten krijgen.’ ” american express online is makkelijker.

 

Maar Khalfani-Cox heeft niet één nieuwe financiële gewoonte opgepikt terwijl hij bezig was de schuld af te betalen. Hier zijn alle stappen die ze heeft genomen tijdens haar driejarige en 6-cijferige afbetalingsreis.

 

  1. Ze begon haar creditcardbetalingen te verdubbelen en te verdrievoudigen

Volgens Khalfani-Cox was dit een belangrijke stap in het proces om uit de schulden te komen. Voordat ze agressief werd over haar uitbetalingsplan, betaalde ze elke maand slechts minimale betalingen.

 

“Dat was een schuldenval en een deel van de reden waarom ik zo lang in de schulden bleef”, zegt ze. “Toen ik eenmaal begon met het maken van twee- en driemaal de vereiste minimumbetalingen, was ik in staat om die rekeningen sneller weg te werken.”

 

Als u meer betaalt dan het minimum, kunt u naast de opgebouwde rente ook een deuk in uw hoofdsaldo maken.

 

  1. Ze heeft ervoor gekozen om geen extra creditcardaanbiedingen te ontvangen

Dit was een gemakkelijke stap die Khalfani-Cox hielp om de verleiding te vermijden om een ​​nieuwe creditcardbonus te scoren en dus meer uit te geven.

 

“Als je al diep in de schulden zit, heb je die extra verleiding gewoon niet nodig”, zegt ze. Om het aantal ongevraagde creditcardaanbiedingen dat u ontvangt te verminderen, zegt de Federal Trade Commission (FTC) dat u zich voor vijf jaar kunt afmelden door gratis te bellen naar 1-888-5-OPT-OUT (1-888- 567-8688) of door OptOutPrescreen.com te bezoeken, die beide worden beheerd door de belangrijkste consumentenrapportagebedrijven.

 

  1. Ze gebruikte elke meevaller die ze had

Khalfani-Cox zegt dat ze een beetje extra geld heeft gestoken in haar creditcardschuld, inclusief eindejaarsbonussen, verhogingen en teruggaaf van inkomstenbelasting. In feite was de laatste $ 30.000 die ze afbetaalde te danken aan een heel specifieke meevaller: een stuk land in Newark, New Jersey, dat zij en haar man besloten te verkopen. Hoewel veel mensen met creditcardschuld misschien niet in staat zijn om een ​​onroerendgoedinvestering te verkopen, is het de moeite waard eraan te denken dat geld kan komen van allerlei plaatsen of dingen die u bezit en die u niet langer nodig heeft – hoe groot of klein ook.

 

  1. Ze onderhandelde met elke schuldeiser

Khalfani-Cox wist dat er met elke dag die verstreek, rente op haar toch al hoge creditcardtegoeden groeide. Ze besloot haar schuldeisers te bellen en lagere rentetarieven te bedingen.

 

“Ik heb al mijn creditcards verlaagd tot 0%, 2,9% of 4,9%”, zegt ze. Dit hielp haar betalingen aanzienlijk te verlagen, aangezien creditcards een notoir hoge rente van dubbele cijfers in rekening brengen, waardoor de schulden van kaarthouders gemakkelijk kunnen stijgen.

 

Om nog meer geld vrij te maken om haar creditcardschuld af te betalen, zocht Khalfani-Cox naar manieren om de maandelijkse afbetalingen van haar andere soorten schulden te verlagen, waaronder het herfinancieren van de rente op haar autolening.

 

  1. Ze schreef alles op wat ze verschuldigd was

Khalfani-Cox geeft toe dat ze ontkende over haar hoge creditcardschuld – wat in de gedragseconomie bekend staat als het “struisvogeleffect”. Ze dacht niet dat haar schuld zo’n groot probleem was, omdat ze consistente banen had, een inkomen van zes cijfers, een 401 (k) en ze al haar rekeningen op tijd betaalde (al was het maar het minimum).

 

Toen het eindelijk tijd was om haar schulden onder ogen te zien, besloot ze alles wat ze verschuldigd was op schrift te stellen. “Dit was de eyeopener die me hielp beseffen hoe diep ik in de schulden zat”, zegt ze. Het opschrijven en het zien van haar schulden hielp Khalfani-Cox ook om een ​​budget te creëren, zodat ze haar geld strategisch kon toewijzen. Ze merkte dat ze zelfs moeilijke financiële keuzes moest maken, zoals veranderen waar haar kinderen naar school gingen.

 

  1. Ze stopte met overmatig reizen, uit eten gaan, enz

“Ik ging altijd op reis en maakte me geen zorgen of ik die vakantie echt kon betalen, want dan laadde ik het gewoon op’, zegt Khalfani-Cox. Hoewel ze goed was in sparen, geeft ze toe dat haar uitgaven’ uit de hand liepen ‘. Ze leerde al snel hoe belangrijk het is om te bezuinigen op onbeduidende uitgaven, zoals vakanties en diners. houdt zich aan bepaalde strategieën om tegenwoordig slim te reizen, zoals vooraf een budget hebben en bepaalde reiskosten afschrijven. “Omdat ik nu een bedrijfseigenaar ben, kan ik bepaalde zakenreizen combineren met recreatieve activiteiten om belastingaftrek te krijgen voor verschillende vormen van reizen. ”

 

  1. Ze koos de strategie voor het aflossen van schulden die voor haar werkte

Dezelfde strategie voor het aflossen van schulden werkt niet voor iedereen. Terwijl sommigen er misschien de voorkeur aan geven om saldi met de hoogste rente eerst af te betalen (de lawinemethode), geven anderen er misschien de voorkeur aan om hun kleinste saldo af te betalen, zodat ze zich vanaf het begin gemotiveerd voelen (de sneeuwbalmethode). Khalfani-Cox koos voor een derde optie. Omdat haar “echte pijnpunt” buitensporige uitgaven was, en waardoor haar tegoeden in dollars omhoogschoten, concentreerde ze zich op het eerst afbetalen van de creditcards met de hoogste tegoeden in dollars. “Het was motiverend voor mij om te zien dat de kaarten met die hoge saldi maand na maand naar beneden gingen”, zegt ze. ‘Dat hield me op het goede spoor en was vastbesloten om me aan mijn plan voor schuldaflossing te houden.’

 

Hoe Khalfani-Cox nu creditcards gebruikt

Tegenwoordig heeft Khalfani-Cox zes creditcards, waaronder een een zakelijke creditcard, en ze zegt dat ze over het algemeen haar saldo elke maand volledig betaalt. De enige keren dat ze een saldo bij zich heeft, is voor cashflowdoeleinden of omdat ze een inleidende 0% APR-aanbieding heeft, waardoor ze geen rente kost.

 

Creditcards met een periode zonder rente zijn handig als u een nieuwe aankoop niet meteen op uw creditcard kunt aflossen. En als u een creditcardschuld heeft, zoek er dan een die 0% APR per saldo overboekingen biedt, zodat u uw schuld kunt overboeken naar een kaart waarmee u uw saldo kunt afbetalen zonder extra rente op te bouwen.

 

De U.S. Bank Visa® Platinum Card biedt 0% rente voor de eerste 20 factureringscycli op zowel saldooverdrachten als aankopen (daarna 13,99% tot 23,99% variabel JKP). Om het meeste uit deze kaart te halen, zou u ervoor willen zorgen dat u uw schuld in die eerste 20 betalingscycli afbetaalt, zodat u niet opnieuw rente opbouwt.

 

 

 

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share