Alles wat je altijd al wilde weten over de economie van datingsites (maar niet durfde te vragen)

4 Nov by Mitchell Castillo

Alles wat je altijd al wilde weten over de economie van datingsites (maar niet durfde te vragen)

Met een schijnbaar oneindig aantal online datingsites zijn de opties eindeloos. Een op de drie huwelijken in de Verenigde Staten begint nu met een virtuele verbinding, en algoritmen hebben de traditionele dating- en matchmakingbureaus verdrongen. De keuzes zijn schijnbaar eindeloos: als u op zoek bent naar een langdurige relatie, belooft eHarmony gelukzaligheid. Als je op zoek bent naar een snelle worp, dan is er Tinder of Bumble. Als uw voorkeuren specifieker zijn, kan GlutenFreeSingles of ClownDating u aanspreken.


In de zoektocht naar een toekomstige partner verlangt bijna iedereen naar een profiel dat aantrekkelijker is dan het zijne en als gevolg daarvan krijgt een aanzienlijk aantal potentiële daters nooit een reactie. Economische analyse vormde ooit een theorie om het huwelijk te verklaren, maar de toename van het aantal datingsites heeft veel econometristen verbijsterd.

 

Laten we, voordat we kijken naar hoe paren zich vormen, eens kijken naar de economische basiskenmerken van datingplatforms. Het is minder opwindend, maar het is de moeite waard om te begrijpen als u denkt dat u ooit van hun diensten gebruik wilt maken.

 

Grote spelers achter de schermen

 

Als u op uw hoede bent voor monopolies, kunt u gerustgesteld worden door het grote aantal sites – er zijn er in totaal duizenden, en schijnbaar meer elke dag. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er geen datingsequivalent is van Google of Amazon met een wurggreep op de markt. In feite domineert een weinig bekende speler, InterActive Corp (IAC), het veld via zijn Nasdaq-genoteerde dochteronderneming Match Group. IAC bezit ongeveer 50 merken, waaronder Tinder, Plenty of Fish, Match, OkCupid, Hinge en Meetic. De diverse amoureuze neigingen en seksuele geaardheden van de daters verklaren waarom één bedrijf zoveel merken zou hebben. Door er meerdere in portefeuille te hebben, kan een bedrijf zijn klantenbestand verbreden en tegemoetkomen aan specifieke interesses zonder consumenten te verliezen die van het ene platform naar het andere flitsen. beste gratis dating app online.

 

Dus naast de standaard zorgen dat een monopolie de prijzen kan opdrijven, is er de angst voor een slechte dienstverlening. Het klassieke bedrijfsmodel voor datingplatforms houdt in dat klanten een gratis deal zonder franjes krijgen en ze vervolgens omzetten in een uitgebreider, betaald contract. Het nadeel is dat als iemand eenmaal zijn ideale partner heeft gevonden, is opgepakt, verloofd en / of getrouwd, hij / zij geen klant meer is – in ieder geval een tijdje. Concurrerende focus op kwaliteit gaat de begrijpelijke verleiding van een bedrijf tegen om verbeteringen in de code tegen te houden die tot duurzamere relaties zouden leiden.

 

Vanuit strikt zakelijk oogpunt is het winstgevender voor sites om prioriteit te geven aan korte ontmoetingen. Temeer daar gratis deals aanzienlijke advertentie-inkomsten genereren. Maar sommige sites beweren gespecialiseerd te zijn in de zoektocht naar een soulmate – alleen de naam Match zegt het al. Dan is er Facebook Dating, een nieuwkomer die zijn stempel nog moet drukken. Zijn aanpak lijkt niettemin geloofwaardig, omdat het werkt als een aanvulling op het wereldwijde sociale netwerk, in plaats van als een op zichzelf staand winstcentrum. seniorengeluk dating app op de website.

 

Data, data overal

 

Ongeacht de aanpak van een specifiek platform, moet u opletten hoeveel persoonlijke gegevens ze verzamelen en hoe voorzichtig ze ermee omgaan. Datingsites registreren en slaan intieme gegevens op, die veel verder gaan dan uw naam, adres en creditcardnummer. OkCupid stelt potentiële leden honderden vragen, zoals ‘Heb je ooit een ongebreidelde seks gehad terwijl je depressief was?’ Of ‘Als je geliefde je midden in het beste vrijen van je leven had gevraagd om te gillen als een dolfijn, zou jij?”

 

Voor degenen die zich afvroegen of ik een soort van seksueel afwijkende persoon ben, ontdekte ik deze vreemde vragen zonder me aan te melden voor OkCupid – in 2016 plaatsten twee Deense studenten gegevens die waren gehackt van 70.000 accounts. Het jaar ervoor stal een andere groep gegevens van enkele miljoenen Ashley Madison-gebruikers. (Aangezien de site gespecialiseerd is in buitenechtelijke aangelegenheden, kan ontrouw een hoge prijs hebben.) Er zijn tientallen soortgelijke incidenten geweest, voornamelijk met betrekking tot weinig bekende, kortstondige sites die aan de publieke aandacht ontsnappen, waardoor het moeilijker is om te controleren en sanctioneren hun dubieuze methoden.

 

Gegevens kunnen ook worden gedeeld met derden, zoals technische dienstverleners die bij de site zijn betrokken, of worden verkocht voor advertenties. Er is weinig kans op crimineel misbruik, maar het kan niettemin gênant blijken te zijn. In 2018 werd onthuld dat Grindr – een datingapp voor homoseksuele, bi- en transseksuele mensen – niet alleen het adres en telefoonnummer van leden met softwareontwerpers deelde, maar ook hun hiv / aids-status.

 

Online dating, nationale veiligheid

 

Dit jaar was Grindr om andere redenen terug in het nieuws. Na twee jaar huwelijksonderhandelingen accepteerde het de hand van een Chinees bedrijf dat gespecialiseerd was in online games. Helaas heeft het bedrijf blijkbaar nagelaten de overname te melden aan de CFIUS, die belast is met het controleren van de nationale veiligheidsimplicaties van buitenlandse investeringen.

 

 

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share