De meeste mensen proberen te investeren en geld te verdienen, maar uiteindelijk lijden ze vaak verlies omdat ze steeds weer dezelfde fouten maken

12 Jan by Mitchell Castillo

De meeste mensen proberen te investeren en geld te verdienen, maar uiteindelijk lijden ze vaak verlies omdat ze steeds weer dezelfde fouten maken

Wannabe-investeerders moeten proberen te leren en de gedachten van rijke mensen zoals Bill Gates, Mark Zuckerberg, Michael Dell en Warren Buffet na te bootsen. Laten we ons richten op Warren Buffet, die is beschreven als de beste investeerder op de planeet. Dit zijn enkele van de beleggingstips waar hij zich aan houdt:

1. Ontwikkel uw beleggingsmentaliteit

Niet alle mensen zijn zakelijk georiënteerd, maar we kunnen onze zakelijke geest verbeteren door het lezen van zakelijk gerelateerde boeken. Warren Buffet investeert veel van zijn tijd in het bestuderen van zakelijke boeken.

2. Het oefenen van geduld in uw investeringen

Als Buffett een aandeel koopt, koopt hij het bedrijf in. Dit betekent dat hij de aandelen niet bij elke beursgolf of -buste verkoopt. Hij gelooft in de bedrijven waarin hij investeert voor de lange termijn en houdt aandelen aan totdat hij langer gelooft of waarde ziet in deze bedrijven. Een van Buffett’s gevierde citaten, die zijn neiging tot lange termijn investeringen illustreert, is: “Ongeacht hoe geweldig het vermogen of de inspanningen, een paar dingen vereisen gewoon een aanzienlijke investering. Je kunt geen kind maken in een maand door negen dames zwanger te maken.”

3. Prioriteit geven aan waarde

Soms hebben het bedrag dat we aan iets uitgeven en de waarde die we uit onze aankoop halen, geen betrekking op elkaar. Buffett is van mening dat beleggers moeten begrijpen dat de markten worden gedreven door vraag en aanbod en dat het kopen in een bedrijf met een solide groei tijdens de marktdaling grote kansen biedt om waarde te winnen. Koop een goed aandeel tegen een goede prijs, een goed voorbeeld daarvan waren de Adyen aandelen.

4. Controleer uw emoties bij het beleggen

Menselijke emoties beïnvloeden de markt aanzienlijk meer dan welk monetair model dan ook. Emoties kunnen mensen hoopvol maken voor iets wat nooit of zelden is gebeurd. Buffett heeft aanbevolen dat het beheersen van je emoties aanzienlijk noodzakelijker is dan je IQ. Volgens hem, “Voltooiing in het investeren gaat niet samen met IQ. Wat je nodig hebt is de houding om de drang te controleren die andere personen schade toebrengt bij het investeren”.

5. Investeer in datgene waar je kennis en passie voor hebt…

Buffett raadt je aan om nooit middelen in een zaak te stoppen die je niet krijgt. Stop geen geld in bedrijven waarvan je de zaken niet begrijpt. Als je geen adequate informatie over een bedrijf hebt, is het veel moeilijker te begrijpen hoe een bedrijf op de lange termijn zal presteren en te voorzien wat het bedrijf een paar jaar later zal worden, een van zijn beste investeringen waren dan ook Apple aandelen volgens de site Spaarbuidel.nl

6. Leef onder uw middelen

Ondanks een netto waarde van 87 miljard dollar leeft Buffett in een schokkend bescheiden huis. Hij kocht zijn huidige huis in Omaha, Nebraska voor $31.500 in 1958 en noemt het vandaag de dag de 3e beste investering die hij ooit heeft gedaan. In plaats van geld te verspillen om rijkelijk te leven, leeft Buffett zuinig en heeft hij de vruchten ervan geplukt.

7. Bespaar eerst en geef dan de rest uit.

Mensen hebben de neiging om eerst rekeningen te betalen, de rest uit te geven en te sparen voor het laatst. Volgens Buffett is dit de verkeerde aanpak. Buffet schrijft voor dat je elke maand eerst een vast bedrag opzij moet zetten als spaargeld, dan je rekeningen moet betalen en dan alles moet uitgeven wat overblijft na het betalen van de rekeningen.

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share