Een zorgverzekering kiezen moeilijk? Welnee! Je kunt gemakkelijk polissen vergelijken op het internet!

17 Oct by Mitchell Castillo

Een zorgverzekering kiezen moeilijk? Welnee! Je kunt gemakkelijk polissen vergelijken op het internet!

Weet je nog welke zorgverzekering kiezen de beste keuze is? Dan raden we je aan onderzoek te doen, je kunt beschermd worden door de wetten inzake de dekking van aandoeningen van de geestelijke gezondheid en het gebruik van stoffen, die de meeste gezondheidsplannen voorschrijven om soortgelijke regels toe te passen op de geestelijke geestelijke gezondheidszorg als op de medische/chirurgische zorg.

Daarom hebben we een lijst van tien vragen opgesteld om te stellen bij het kiezen van ziektekostenverzekeringsplannen. Deze vragen kunnen u helpen bij het sorteren van verschillende planningdetails om de juiste keuze te vinden voor u, uw gezin, uw gezondheid en uw budget. Beschouw het als uw persoonlijke “zorgverzekering GPS”.

 • Met deze informatie in de hand, zult u klaar zijn om gezondheidsplannen met vertrouwen te vergelijken en dichter bij het vinden van een optie die al uw vakjes aanvinkt. Of u nu voor het eerst een plan kiest – of nadenkt over het wijzigen van ziektekostenverzekeringsplannen – dit zijn goede vragen om uzelf te stellen, daardoor weet je zeker dat je de beste zorgverzekering van dit moment kiest.

Zal dit zorgverzekeringsplan me helpen om geld te besparen als ik gezond ben?

Stel je voor dat, onder het plan dat je overweegt, jij en je familie een goed gezondheidsjaar hebben: Je gaat een paar keer naar de dokter voor controles, je partner neemt een paar recepten, de kinderen gaan een paar keer naar de spoedeisende hulp – en dat is het zo’n beetje.

 • Als u niet verwacht uw plan zo vaak te gebruiken, let dan goed op de terugkerende kosten om te zien of er een kans is om geld te besparen. Maar vergeet niet: het is onmogelijk om volledig te plannen voor het onverwachte, dus zorg ervoor dat u ook rekening houdt met de kosten van het krijgen van zorg als (en wanneer) u die nodig heeft.

Gerelateerde vragen om te stellen:

 • Hoeveel zal ik elke maand betalen (maandelijkse premie)?
 • Hoeveel zal ik betalen om naar de dokter te gaan, naar de spoedgevallendienst te gaan, naar de spoedgevallendienst te gaan of om recepten te krijgen (copays)?
 • Als ik dezelfde zorg krijg als vorig jaar, wat zou het dan kosten?
 • Past het eindresultaat in mijn budget?

Is dit zorgverzekeringsplan betaalbaar als ik ziek ben?

Stel je nu het tegenovergestelde scenario voor, waarbij je je plan veel gebruikt: Je krijgt een infectie en moet een paar dagen in het ziekenhuis blijven, je partner’s receptenlijst groeit, de kinderen breken een paar botten in de praktijk bovenop het krijgen van strepen in de herfst – en nog veel meer.

 • Het is altijd moeilijk om dit soort situaties te zien aankomen, dus het is verstandig om er zeker van te zijn dat je plan de zorg betaalbaar maakt als je het moet gebruiken.
 • Uiteindelijk zul je willen streven naar een goed evenwicht tussen de uitgaven die je kunt plannen (zoals maandelijkse premies, aftrekposten en het maximum aan out-of-pocket) en de uitgaven die je niet kunt doen (zoals copays of muntverzekeringen die je alleen betaalt als je zorg nodig hebt).

Gerelateerde vragen om te stellen:

 • Hoeveel moet ik betalen voordat het plan begint te helpen (eigen risico)?
 • Wat is mijn aandeel in de kosten van andere zorg, zoals het maken van een röntgenfoto of het verblijf in het ziekenhuis (muntverzekering)?
 • Wat is het meeste dat ik volgend jaar voor zorg moet betalen (maximaal out-of-pocket)?
 • Zou ik me het out-of-pocket maximum kunnen veroorloven als ik het zou moeten betalen?

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share