Waarom de aandelen van luchtvaartmaatschappijen vandaag dalen

13 Jan by Mitchell Castillo

Waarom de aandelen van luchtvaartmaatschappijen vandaag dalen

Aandelen van luchtvaartmaatschappijen vliegen hoog op vaccinnieuws. Een analist van Wall Street tikt op de rem.

 

Wat is er gebeurd

De aandelen van luchtvaartmaatschappijen presteerden sterk in de weken sinds het nieuws over de voortgang in de richting van een COVID-19-vaccin begon binnen te stromen, met de Amerikaanse Global Jets ETF (NYSEMKT: JETS) sinds begin november met 35% gestegen. Sommigen op Wall Street beginnen zich af te vragen of de sector te ver en te snel is bewogen, en daardoor staan ​​de aandelen vrijdag onder druk.

 

Aandelen van American Airlines Group (NASDAQ: AAL) leidden tot de neerwaartse push, met maar liefst 6,6% tijdens de middaghandel, met aandelen van JetBlue Airways (NASDAQ: JBLU) van maar liefst 6,1%, en Spirit Airlines (NYSE: SAVE ) aandelen af ​​met 5,4%.

 

En dan

Weinig sectoren zijn tijdens de pandemie harder getroffen dan luchtvaartmaatschappijen. De inkomsten in de hele sector zullen jaar op jaar met bijna 70% dalen, en de luchtvaartmaatschappijen blijven dagelijks miljoenen laten bloeden terwijl ze proberen hun netwerken met minder passagiers te runnen. aandeel Shell toekomst is positief.

 

 

Een grondwerker begeleidt een vliegtuig naar de terminal.

Een vaccin is een essentieel onderdeel van de bull-case voor de aandelen, en de aandelen, waarvan sommige eerder dit jaar met meer dan 50% waren gedaald tot op heden, zijn de afgelopen weken gestegen nu een vaccin bijna is goedgekeurd in de VS.

 

Deutsche Bank-analist Michael Linenberg drong er vrijdag in een notitie bij investeerders op aan dat enthousiasme te temperen. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zouden “het grootste vraagherstel sinds de Tweede Wereldoorlog in 2021 kunnen zien”, zei hij, maar gezien hoe lang het zal duren voordat de luchtvaartmaatschappijen weer gezond worden, zien de aandelen er redelijk gewaardeerd uit na de recente stijging.

 

Linenberg degradeerde aandelen van American, JetBlue en Spirit, samen met Delta Air Lines (NYSE: DAL), Southwest Airlines (NYSE: LUV), United Airlines Holdings (NASDAQ: UAL), en Hawaiian Holdings (NASDAQ: HA) van buy naar houden. De aandelen hebben bijna de reële waarde op basis van schattingen van 2022, stelt hij, en in sommige gevallen moet je zelfs tot 2023 kijken om de huidige handelsniveaus te rechtvaardigen.

 

Wat nu

Het enthousiasme is begrijpelijk, maar de voorzichtigheid van Linenberg is verstandig. Met het vaccin is het ergste nu waarschijnlijk achter de rug, en het risico van faillissementen van luchtvaartmaatschappijen is vanaf hier klein. Maar het herstel zal traag verlopen en de luchtvaartmaatschappijen – die meer dan $ 50 miljard aan nieuwe schulden hebben aangegaan om de crisis te doorstaan ​​- zullen tijd nodig hebben om weer gezond te worden. informatie over het Apple aandeel is besloten.

 

Voor degenen met geduld en een maag om met vluchtigheid om te gaan, is het tijd om kieskeurig te worden over de aandelen van luchtvaartmaatschappijen. Spirit is momenteel een intrigerende keuze vanwege de lage kosten en de focus op de vakantiegangers die waarschijnlijk eerder zullen terugkeren dan een zakenreis. Spirit kan geld verdienen op tarieven die maar weinigen kunnen evenaren, en dat zou de luchtvaartmaatschappij moeten helpen om het zomervakantieseizoen 2021 in te gaan.

 

Afgezien daarvan zou ik adviseren om vast te houden aan enkele van de best geleide luchtvaartmaatschappijen met de middelen om ofwel sneller te herstellen of eventuele extra onverwachte turbulentie op te vangen zonder uit koers te raken. Southwest is al in de aanval en Delta biedt een gedifferentieerd product en een best-in-class managementteam.

 

Waar nu $ 1.000 te investeren

Voordat u American Airlines Group Inc. overweegt, wilt u dit graag horen.

 

Investeerderslegende en Motley Fool mede-oprichter Tom Gardner heeft zojuist onthuld wat volgens hem de 10 beste aandelen zijn die beleggers nu kunnen kopen … en American Airlines Group Inc. was daar niet een van.

 

De online beleggingsdienst die hij runt, Motley Fool Everlasting Stocks, heeft de aandelenmarkt met meer dan 3x verslagen. * En op dit moment denkt hij dat er 10 aandelen zijn die beter kunnen worden gekocht

 

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share